Vinlåda Domaine Bernard Fleuriet et Fils

Vinlåda Domaine Bernard Fleuriet et Fils

En låda med 6 flaskor från Domaine Bernard Fleuriet et Fils. Innehåller Sancerre Blanc 2021, Sancerre Blanc Pur Jus 2020 (ofiltrerad) och Sancerre Rouge Pinot Noir 2020.
Dolt artikelnummer: 5830009, 1548 kr (1 752 kr)

SOMMARERBJUDANDE PRISSÄNKT!

Sancerre Blanc, 2021

VAD?
En biodynamisk pärla från några av Sancerres förnämsta växtlägen. Vinet görs på sauvignon blanc som plockas från jordar rika på både lera och kalksten och lagras i åtta månader på sin jästfällning. Det här andas elegans ut i fingerspetsarna! Smaka på ren och energisk frukt, frisk syra och riktigt krispig mineralitet.

NÄR?
Fredag eftermiddag. På väg hem från jobbet smiter du in i saluhallen och en stund senare är kassen fylld av skaldjur. Du hastar hem för att få fart på helgmyset. När sedan ostronen öppnats och stjärtarna gratinerats korkar du upp en immig flaska sancerre och serverar dig och ditt sällskap. Delikat frukt, läskande fräschör … det hela sitter förstås som en smäck till havets delikatesser.

Sancerre Pur Jus

VAD?
Pur Jus – kort och gott ren jos på sauvignon blanc. Ett naturvin-Sancerre, som är helt ofiltrerat och härligt funky. Druvorna odlas biodynamiskt, pressas försiktigt och vinet jäser naturligt, helt utan tillsatser. Vinet lagras sedan på cementtankar i ungefär ett år innan buteljering. Resultatet är svårslaget läckert, aromatiskt och nyanserat där du får toner av frisk grapefrukt, gröna äpplen och mineral. 


NÄR?
På lördagseftermiddagen när ni dukat fram krämiga ostar, oliver och något gott kallskuret. Vinet får gärna luftas en stund innan servering så smaka av i god tid, häll på karaff och ställ in i kylen minst en timme innan servering. 

Sancerre Rouge

VAD?
Superelegant pinot noir från ler- och kalkstensrika jordar som bidrar till mjuk rödbärig frukt och finess. Efter jäsning lagras hälften av vinet på fat innan buteljering. Vinet påminner om en välgjord Bourgogne Rouge – här finns fruktig koncentration med toner av solvarma hallon, sötsyrliga körsbär och en elegant kryddighet.


NÄR?
Du är sugen på något riktigt gott rött vin men vill att det ska vara mer uppfriskande än ett klassiskt rödtjut. Vinet är så pass elegant att det är gott att servera som aptitretare, tillsammans med fransk lantpaté, surdegsbröd och en god hårdost. Alternativt korkar du upp till middagen och då föreslår vi en krämig risotto med trattkantareller.

VEM?
Från början odlade Bernard Fleuriet korn och majs, men kärleken till vin tog över. Så allteftersom ersattes grödorna med vinrankor som planterades på de allra finaste av växtlägen. Vi är i Loirdalens krispigaste vinområde, Sancerre, och Bernard Fleuriet & Fils drivs i dag av Bernards söner Benoît och Mathieu. De förvaltar drygt 30 små plotter som alla ligger inom några stenkast från familjens vineri. Alla odlingar sköts biodynamiskt, med största respekt för flora och fauna. Vinerna hör till de mest sofistikerade som Loiredalen har att erbjuda och vi är stolta över att dela dem med er.