Poderi Cellario – Il vino che non c’e’ Orange

Poderi Cellario – Il vino che non c’e’ Orange

VAD?
Ett guldkorn till vin. Det görs på 80% nascetta och resterande malvasia moscata från gamla vinstockar. Jäsningen sker förstås spontant och vinet macererar med druvskalen i två till tre månader på amfora. Även lagring sker på amfora.

NÄR?
Du är sugen på något personligt och försvinnande gott. Här finns en fruktig koncentration med toner av mogna aprikoser, vita persikor och en lätt rökighet. Vinet är aromatiskt och friskt med fin struktur. Satsa på en pizza bianco med kronärtskocka, citron, mozzarella och riven parmesan.

VEM?
Fausto och Cinzia Cellario brinner både för klassisk nebbiolo och bortglömda druvsorter. Från Langhes vackra kullar gör de viner med stor passion och varsamt hantverk utan tillsatser och minimalt med svavel. Egendomen Poderi Cellario har producerat naturviner i tre generationer i Piemonte och familjen äger mark med både vingårdar, skog och hasselnötsträd. Alla odlingar sköts ekologiskt enligt biodynamiska principer och i vinkällaren finns både ståltankar, cement, amforor och ekfat. Under marken vilar vinerna lugnt, svalt och naturligt för att sedan buteljeras efter den biodynamiska kalendern.

189 kr, 290 flaskor, artikelnummer: 5871201