Nativo vinlåda – The Birds 2020, Amarillo 2020 och Nativo Red Blend 2018

VAD?
Spännande, småskaligt hantverksvin från Swartland i Sydafrika. Vi har valt ut tre viner som speglar det nya Swartland!  

The Birds är en hyllning till södra Rhonedalen i en mer funky version av en Chateauneuf-du-Pape. Här låter man Grenache och Mourvédre jäsa med hela klasar och Syrahn avsjtälkas innan jäsning, sedan får vinet ligga på franska fat till buteljering. Ingen filtrering , så lite fällning i botten på flaskan kan synas.  Ett gott vin med massor av karaktär.

Amraillo – ett oragnevin där man har blandar majoriteten Chenin Blanc med hälften Viognier och Roussanne. Ett generöst, aromatiskt vin med mycket skalkontakt och subtila toner av torkade örter och citrus med en smakrik, nötaktig avslutning. För dig som gillar gott orangevin!  

Nativo Red Blend 38 % Mourvèdre, 26 % Shiraz, 19 % Grenache, 10 % Tempranillo, 7% Pinotage. Här blandar man friskt av olika druvor. Vinet blir komplext och härligt med doft av mörkröda bär, katrinplommon och anis, kompletterad med distinkta mineraltoner. En silkeslen munkänsla och en mild avslutning på mogna tanniner – slurp! .

VEM?
Idag driver pappa Billy och dottern Kiki vineriet tillsammans. Namnet Nativo anspelar på grundaren Billys ursprung, hans väg mot att bli en naturaliserad sydafrikan och hans önskan att producera ett vin som speglar sitt ursprung med platsspecifika egenskaper. Därför ser Billy till att vinframställningen sker på ett minimalt och naturligt sätt. Nativo känns igen på den minimalistiska etiketten med en präglad, subtilt elliptisk cirkel. Detta är inte bara formen på den fläck som bildas av botten på ett vinglas, utan anspelar också på en känsla av att ”cirkeln sluts”, som i fallet med familjen Hughes och dess viner, och den naturliga livscykeln.

1 296 kr, 60 lådor à 6 flaskor (2 av varje vin), artikelnummer: 5182009