Marc Jambon, Beaujolais, Village Tradition Rouge, 2021

VAD?
Den här medelfylliga skönheten är gjord på 100 % Gamay med silkeslena tanniner, fin syra och inslag av en liten jordighet på det där charmiga sättet. Vinet framställt på ett helt okomplicerat och naturligt sätt genom att jäsa och lagras på cementtankar och sedan buteljeras. Doften, som återspeglar Beaujolais anda, är en riktig fruktbomb med explosiva smaker av färska jordgubbar och syltiga mogna hallon, blåbär och björnbär. Det finns en uppfriskande ljushet här som kommer till sin rätt när det serveras något under rumstemperatur, runt 13 grader. 

NÄR?
Ett perfekt val nu i november när Beaujolais står för dörren, detta är dock en lite mer seriöst vin än en Beaujolais Nouveau. Ladda upp med chark och Paté en croûte, baguette och franskt smör – sätt på Bon Entendeur!

VEM?
Idag är det fjärde generationen Jambon som driver denna lilla men ack så fina egendomen som ligger i Lantignié, nära Beaujeu, den historiska huvudstaden i Beaujolais. På dessa 11 hektar producerar Marc fyra olika viner och vi har tagit hem ett av dessa – deras härligt juicy Beaujolais-Villages!

159 kr, 360 fl, artikelnummer: 7055101 (Ligger i 6-pack men kan beställas per styck)